tisdag 29 juni 2010

Te times..... with Marble butter cake


Marble butter cake / Tigerkaka är en av min favorit kaka som jag alltid bakar eftersom de är gott och lätt att bakar och man behöver inte dekorerar alt, särskilt mina barn gillar också ;=)


När jag var i Bangkok köpte jag alltid denna kaka från S&P eftersom de gjorde riktigt riktigt gott men det är lite dyra så jag sade till mig själv att en dag måste jag baka denna goda kaka själv!! Och jag har gjorde det nu hihi.


Jag bakar denna kaka för söndagfika, det var inte så special kaka men det roligt med kakaos smet som gjorde kaka blev randig som tiger och det blev mer intressant och mer goda. Det kan man göra med grönt te pulver också om man vill och det blev mer spännande tyckte jag.


Denna kaka se lika ut som Tiger kaka i Sverige men texturen är skillnad eftersom denna kaka är riktigt fint utan att smula sönder helt och delikat. Mina hemliga ingredienser som jag använder är margarin, smör och maizena som göra min kaka smakar ljuvliga än vanlig tiger kaka.

Recept för Marble butter cake.

recept från här

Vetemjöl 180 g
Maizena 10 g
Bakpulver ½ tsk
Salt ½ tsk
Vaniljsocker 1 tsk
Smör 100 g
Margarin 100 g
Mjölk 50 g
Ägg 4 st
Störsocker 170 g
Kakao 10 g
Olja 1 ½ msk


- Blanda mjöl, bakpulver, maizena, vaniljsocker, och salt silar 2 gånge.
- Blanda kakao med olja
- I stora skål, vispa smör och margarin ca 10 minuter med elvispen till en lätt och luftig kräm.
- Vänd mjölet ner i smeten omväxlande med mjölken.
- I annan skål, vispa ägg med elvisp ca 8 minuter till äggen blir fluffig och tillsätt mjölblandning lite i taget till slut under fortsatt vispning.
- Vispa tills smeten ser jämn och fin ut och har blandats helt med äggen.
- Ta undan ungefär 1/3 av smeten i en skål.
- Blanda ner kakaoblandning i denna smet.
- Smörj en avlång form och klicka i hälften av den ljusa smeten och släta till den.
- Klicka i den mörka smeten och släta till. Bred resten av den ljusa smeten över.
- Dra en bred gaffel genom smeten en gång så att smeterna blandar sig och den färdiga kakan blir randig.
- Grädda i 175 grader ca 50-60 minuter, ta ut formen och låt den stå på ett galler i fem minuter innan kakan stjälps ur formen.


gott...gott...verkligen gott!!

lördag 26 juni 2010

Strawberry Shortcake i Japanese stil.......glad Midsommar till alla !!


När jag var lite kom jag ihåg att jordgubbar var dyrt och fans inte i södra Thailand där jag bodde. Jag kunde äta när min mamma och pappa åkte till Bangkok eller norra Thailand så de skulle köpa lite jordgubbar till mig och mina syskon, jordgubbarna smakade inte så sött med de var riktigt sur hihi.



Shortcake i Japanese stil är en enkel och snabb tårta eftersom de använder bara sponge vaniljtårtbottnen, grädde och dekorerar med jordgubbar ;d så man kan säga att shortcake är ju vanligt gräddtårta i Sverige.


Jag gillar mycket shortcake eftersom de se så söt ut med grädde som är vitt och jordgubbar som är röd och särskilt de är mycket lätt att göra och man behöver inte tänka mycket för att dekorerar ;=)


Denna tårta gjorde jag med sponge vaniljtårtbottnen, vispgrädde och jag dekorera med färska svenska jordgubbar, blåbär och pistagenötter. Tårtan är riktigt gott och saftigt, mina barn gillar de jätte mycket.



Recept för spongetårtbottnen.

vaniljtårtbottnen.

4 st ägg
160 g strösocker
10 g SP (spongecake stabliser)
133 g cake mjöl
4 g bakpulver
½ tsk salt
70 g mjölk
40 g smör
1 ½ tsk vaniljsocker


* Varm ung till 170 grader
* Smälta smör låt de svalna
* Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
* I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
* Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second
* skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform som har bak papper inne.
* grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna på galler 2 minuter.


Spritsad Vispgrädde

5 dl vispgrädde
3 msk Florsocker
1 tsk vaniljsocker

I stora skål, vispa vispgrädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffig.


Trevlig Midsommar ;=)

onsdag 23 juni 2010

Wallnuts toffee cake….. Gott kaka för nuts and chocolate lover



Jag bakar inte ofta just nu eftersom min man sägger till mig att jag är mycket tjock hihi men han kan inte stoppa mig att baka därför att jag älska att baka och äta söta saker.


Jag tror att många gillar kolasås och nötter som jag. Om man kombinerar kolasås med nötter och lägger på choklad kaka så blir en godaste choklad kaka som jag kallar Toffee cake.


Denna kaka göra jag med chokladtårta recept som jag hämtar från Tiny bakery . Det är mycket lätt och gott, kakan är inte så mycket söt men riktigt rich och saftig, när man lägger caramelnuts topping på det blir helt perfekt och gott tillsammans.


Recept för Wallnuts toffee cake.

Chocolate cake.

170 g smör
300 g störsocker
2 eggs
1 ¼ cups vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
138 g kakao
1 cups mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 msk espresso pulver.
1 cups varmt vatten.
1 ½ tsk bakpulver
½ cups olja


Sätt ugnen på 175°.

1. Vispa ägg och störsocker till vitt och pösigt sedan häll i olja och blanda snabbt.
2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, espresso pulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Häll mjölken i och blanda sedan häll i varmt vatten och blanda till en slät smet och häll i muffinsformar.
4. Grädda i 175º 15-20 minuter och låt kakor i formen.


Caramelnuts toffee topping

Störsocker 3 / 4 cups
Vatten 1 / 4 cups
Salt 1 / 2 tsk.
Vispgrädde 3 / 4 cups
Smör 2 msk
Walnött 2-3 dl

1. Koka socker och salt med vatten till brun färg.
2. Häll i vispgrädde och koka till sockerblandning blir tjock och tillsätt smör och nötter och kokar litestund.
3. lägger på choklad kaka och grädda i 190º 10-15 minuter.


gott..gott..gott...

fredag 11 juni 2010

Gerbera Daisy garden Cake…..min söta våningstårta till student fest!!



Helt skön eftersom jag hade gjorde färdigt tre studenter tårta som min kompis hade beställt. De ska bjuda 100 personer med tre tårtan och de sa att jag kan göra som jag vill så det blir ett roligt jobb för mig!!



Min förta tårtan som jag hade gjorde var en ljuse rosa våningstårta med gerbera Daisy, små blommorna och små söta fjärilar. De tåg jätte mycket tid därför att gerbera och fjärilar var mycket lätta att sönder men det gick mycket fint sist ;=) och jag väldigt nöjd med resultat.


Tårtan gjorde jag med vanilj sponge tårtbottnen och fyllde jag med jordgubbe mousse och choklad fluff. Jag älskade mycket fluff eftersom de var mycket lätt att göra och de väldigt gott också, Nu ska jag använda fluff i min tårta Alltid *hehe*
För dekoration; jag hade gjort gerbera och små fjärilar i många färgar och små blommorna också. Mina flickor gillade jätte mycket och jag tror också många kommer att gilla min våningstårta säkert.


Recept för vanilj sponge tårtbottnen finns här.
Jordgubbe mousse och choklad fluff hämtade jag från
Tulipan´s bakverk!!
tack Stina för dina fina recept!!
Designen på tårtan kommer från pink cake box.

Denna var min andra tårta som jag hade gjort. Tårtan ska ge till min kompis dotter som tåg student idag och hon ville att jag skiva Jasmine på tårta.För tårtbottnen använde jag chiffon chokladbottnen som var saftigt, mjuka och mycket gott. Jag använde detta recept alltid när jag bakar chokladbottnen. Tårtan fyllde jag med jordgubbe smörkräm och täckt med socker pasta, dekorationerna med glada färgar blommorna i socker pasta också.


Recept för chiffon chokladtårtbotten.

Ingredienser (1).

Vetemjöl special 160 gram.
Bakpulver 1 / 2 tsk
Sodabikarbonat1 tsk.
Vaniljsocker 1 tsk.
Salt 1 / 2 tsk.
Kakao 50g
Störsocker 200 gram.
…………………

Ingredienser (2).

Mjölk 150 gm.
Citronsaft 2 tsk.
Olja 125 gram
4 äggulor.
…………………

Ingredienser (3).

4 äggvitor.
Socker, 100 gram.
………………….

1. Sätt ungen på 175 grader
2. Lägg ett bakplåtspapper i bakform (använd en rund form)
3. Blanda mjöl, bakpulver, sodabikarbonat vaniljsocker, kakao, och salt sedan sila 2 gången och blanda med störsocker.
4. Blanda alla ingredienser No.2 och häll i mjölblandningen och vispa snabbt samman till en smet.
5. Vispa äggvitorna och strösocker till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och sätt i ungen.
7. Grädda kakan i ca 55-60 minuter; lägg eventuellt lite folie kakan efter 30 minuter.
8. Låt kakan kallna och skär kakan i 3 delar.


Sist kommer med studenttårta!!
Jag använde samma recept med tårtan No.2 men det blev choklad fluff och vaniljkräm som var fyllning och täckt med socker pasta.


Äntligen mina studenttårtor var färdigt och jag väldigt nöjda med mina resultat

onsdag 9 juni 2010

Aloha party cupcake!!...en roligt cupcake för din fest

En härlig sandstrand och hawaii blomma, perfekt för aloha partyt!

En fin chokladcupcake med Philadelfia frosting och knaprig digistivekex!


det är mitt bidrag hos madde som jag tävla om *TÄVLA MED DIN BÄSTA CUPCAKE!!* och jag gjorde super goda choklad cupcake med cream cheese frosting och jag gjorde kokosträ, en lite havet och sand hihi det var roligt saker med söta saker!!

Aloha party cupcake!!

recept för min aloha choklad cupcake

Chocolate Cupcakes

170 g smör
100 g störsocker
2 eggs (små)
1 cups vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
69 g kakao
180 ml mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk espresso pulver.

1.Vispa smör och störsocker till en fluffig blandning.
2.Tillsätt äggen en i taget under vispning
3.Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, kakao och salt i en liten skål.
4.Häll i 1/3 av mjölblandningen i smeten växelvis med mjölken.
5.Vispa till en slät smet och Häll i muffinsformar.
6.Grädda i 175º 20-25 minuter.

Blue sky cream cheese Frosting

113 g mjuksmör
113 g Philadelphiaost
150 g florsocker
några droppa blå karamellfärg

Vispa ihop Philadelphiaost med mjuksmör krämigt.
Sila ner florsocker i krämen och vispa.
Droppa blå karamellfärg och vispa ihop

spitsa frosting på cupcake och dekorera med smulkex,sugarpasta och lite jordnötter


snälla rösta på mig!!
klicka här för att rösta
TÄVLINGS BIDRAG 8

fredag 4 juni 2010

Afternoon tea for two with a touch of rose.....

speciell projekt som tävla om Afternoon tea
Chicken Farm's Special Project: Queen of the Afternoon tea No 14 by dailydelicious on bloggang.com (thailand)
***Afternoon tea for two with a touch of rose***
ก่อนอื่นเลยต้องชอบคุณคุณปุ้กมากๆเลยนะคะที่ืมีโปรเจ็คดีๆม่ให้ได้ร่วมเล่นกัน ตอนแรกที่เห็นตีมของงานนี้แล้วอยากกรี๊ดคะ เพราะชอบมากเลย เสิร์จหาข้อมูลจากอินเทอร์เนตทันทีเลย ดูแล้วดูอีกว่า Afternoon tea ต้องมีอะไรบ้าง ทำอะไรบ้าง ตื่นเต้นสุดๆทั้งๆที่ตัวเองก็ไม่ได้เป็นสมาชิคของบล็อกแก๊งเลย


ปกติแล้วเป็นคนที่ชอบดื่มชามากๆ ที่บ้านมีชาหลากหลายกลิ่นเลยทีเดียว แต่ชาที่ดื่มบ่อยก็จะเป็น black tea ไม่ว่าจะเป็น Earl Grey หรือ Ceylon หรือ ชาที่เป็นกลื่นผลไม้ หรือดอกไม้ต่างๆ ซึ่งจะซื้อที่ร้านขายชาในตัวเมือง ร้านที่ว่านั้นชื่อ ¨Tehuset Java¨ อ่านว่า ทีฮุเสท ยาวา ที่ร้านนั้นมีทั้งชา กาแฟ รวมไปถึงถ้วยพอสลินสวยๆอีกด้วย


ชาที่เลือกมาชงวันนี้เป็นชากลื่นกุหลาบ กลื่นเค้าจะหอมแบบอ่อนๆ ผสมกับกลื่นวนิลานิดๆด้วย ดื่มทีไรชื่นใจทุกครั้ง ไม่ว่าจะดื่มคู่กับคุ้กกี้ เค้ก หรือขนมอะไรก็เข้ากันคะ แล้วเราก็มาดูขนมกันต่อเลยคะ


ขนมที่ทำวันนี้มีสามอย่างคะ เริ่มด้วย Chocolate Cupcakes with cream cheese frosting ที่แสนจะอร่อยที่ตกแต่งด้วย ดอกไม้ที่ทำมาจาก sugar paste ทำให้เพื่มความน่ารักได้อีกเป็นกองเลย อย่างที่สองเป็น Cranberry&current Scones ที่มีรสหวานนุ่ม และอร่อยเลยทีเดียว และเชื่อว่าทุกโต๊ะของ Afternoon tea จะขาดขนมประเภทนี้ไม่ได้เลยทีเดียว และอย่างสุดท้ายเป็น Fruit tart ที่แสนจะอร่อยนุ่มลิ้นของคัสตาร์ดครีม บวกกับความหวานมันของอัลมอนครีม และเพิ่มความชุ่มชื่นด้วยผลไม้ต่างๆ(ที่มีติดบ้านอิอิ)


ทาร์ตผลไม้คะ


chocolate cupcake


Cranberry&current Scones

*
ขอลงรายการขนมไว้สองสูตรนะคะ
*
เรามาดูขนมอย่างแรกเลยนะคะ เป็น Chocolate Cupcakes with cream cheese frosting ซึ่งตัว Chocolate Cupcakes เป็นสูตรของคุณ Cheryl Porroเป็น Old-Fashioned Chocolate Cupcakes ที่มีรสชาดเข้มข้น กลมกล่อม อร่อยหวานกำลังดีเลยคะ ยิ่งได้ทานคู่กับครีมชีสฟรอสติ้งแล้ว ยิ่งเพื่มความอร่อยอย่างบอกไม่ถูกเลยคะ

Old-Fashioned Chocolate Cupcakes

ทำได้ประมาณ 24 ชิ้นคะ

-แป้งเอนกประสงค์ 2 ถ.
-เกลือป่น 1/2 ชช.
-น้ำตาลทราย 2 ถ.
-เนยสดจืด 3/4 ถ.
-ไข่ไก่ขนาดใหญ่ 3 ฟอง
-กลิ่นวานิลลา 2 ชช.
-เบคกิ้งโซดา 1 ชช.
-ผงโกโก้ ¾ ถ.
-espresso powder 2 ชต.
-1-1/2 ถ นม


วิธีทำ:

1.อุ่นเตาอบที่ 350 ฟาเรนไฮต์ รองพิมพ์มัฟฟิ่นด้วยถ้วยกระดาษ 12 ถ้วย
2.ร่อนส่วนผสมที่เป็นของแห้งเข้าด้วยกันพักไว้
3.ผสมนมกับวาลิลา
4.ตีเนยจนกระจายตัว แล้วค่อยทะยอยเติมน้ำตาลลงไปแล้วตีต่อจนเนยขึ้นฟูขาว
5.ใส่ไข่ลงไปทีละฟอง ตีให้เข้ากันก่อนประมาณ 30 วินาที แล้วใส่ฟองต่อไป
6.เติมส่วนของแป้งสลับกับนม โดยเรื่มทีของแห้ง แล้วจบที่ของเหลว แล้วตีต่อให้เข้ากัน
7.ตักใส่ 2/3 ของพิมพ์ แล้วอบ 25-30 นาที หรือจนกระทั่งสุก พักให้เย็นสนิท

ครั้งนี้เลือกครีมชีสฟรอสติ้ง เพราะคิดว่าเข้ากันที่สุดแล้ว อร่อยดีเปรี้ยวๆหวานฟเหมาะกับอากาสที่แสนสบายตอนนี้คะ


Cream cheese Frosting ของJoyofbaking

1/2 ถ. เนยสด อุณหภูมิห้อง
227 กรัม cream cheese, อุณหภูมิห้อง
2 1/2 ถ. น้ำตาลไอซิ่ง
1 ชช กลิ่นวานิลา
ผิวจากเปลือกเลม่อน 1 ลูก

ตีเนยกับครีมชีสให้เข้ากัน แล้วร่อนไอซื่งลงไป ตามด้วยกลื่นวนิลา และเปลือกเลม่อน แล้วผสมให้เข้ากัน

*******

Cranberry & current Scones

ดัดแปลงสูตรนิดหน่อยจากสูตรของ denyse schmidt เป็น graphic designer and graduate of the rhode island school of design สูตรที่ว่านี้ได้มจาก Design*Sponge


Cranberry & current Scones

อุ่นเตา 425°
• แป้งอเนกประสงค์ 3 ถ.( + 25 กรัมเผื่อนิ่ม)
• ผงฟู 2 1/2 ชช.
• 1/2 ชช. เบคกิ้งโซดา
• 1/2 ถ. น้ำตาลทราย
• 12 ชต. ตัดเป็นชิ้นเล็กๆ
• 1 ถ. นมผสมน้ำมะนาว
• 1 ถ. เคนเบอรี่แห้ง
• 1 ฟอง ไข่ขาว
อบเชยป่น เล็กน้อย

วิธีทำ

ผสมแป้ง ผงฟู โซดา และน้ำตาลเข้าด้วยกัน
ตีเนยกับส่วนผสมของแป้ง ให้มีลักษณะเป็นเม็ดทราย แล้วเติม เคนเบอรี่แห้งลงไป
เติมนม แล้วผสมพอเข้ากัน
โรยแป้งนวลบนโต๊ะ กดๆแป้งเป็นวงกลม แล้วโรยผงอบเชยนิดหน่อยแล้วพับเข้าหากันเป็นครึ่งวงกลม ทำซ้ำ 3-4 ครั้ง
กดแป้งให้มีความหนา 1 นิ้วโดยประมาณ แล้วใช้ที่ตัดคุกกี้ตัดเป็นชิ้น โดยจุ่มที่ตัดลงในแป้งก่อนเพื่อกันติด นำชิ้นที่ตัดแล้ววางบนถาดที่เตรียมไว้ ทาผิวหน้าด้วยไข่ขาว แล้วอบ 15-20นาที


ขอให้มีความสุขกับ Afternoon tea ในแบบฉบับของตัวเองกันนะคะ ฝากเบอร์ 14 ไว้ในอ้อมใจด้วยนะคะ หากท่านใดชอบก็ช่วยกันโหวตนะคะ ช่วยเป็นกำลังใจด้วยคะ